skip to Main Content

Arnold Bezuyen, tenor

Arnold Bezuyen begon zijn carrière bij de Hoofdstad Operette met rollen in ‘La Vie Parisienne’, ‘Die lustige Witwe’, ‘Gräfin Mariza’ en ‘Viktoria und ihr Husar’. Daarna verlegde hij zijn grenzen naar de opera. Tijdens zijn opleiding aan de Opera Studio Amsterdam werd de basis gelegd voor een grootse internationale carrière, die hem al bracht in steden als Aalborg, Aarhus, Augsburg, Barcelona, Berlijn, Bremen, Bilbao, Bonn, Dortmund, Düsseldorf, Frankfurt, Hamburg, Kassel, Leipzig, Londen, Los Angeles, Monte Carlo, Parijs, Salzburg, Straatsburg, Stuttgart, Tokio, Valencia en Wenen.

De vertolking van vuurgod Loge in de opera ‘Das Rheingold’ van Richard Wagner loopt als een rode draad door zijn carrière. Arnold maakte er in 1998 zijn debuut mee tijdens de Bayreuther Festspiele, waar hij jaren aan meewerkte en in 2020 weer te zien zal zijn. Als vuurgod Loge maakte Arnold nóg een glorieus debuut: bij de Metropolitan Opera van New York (2011).

Een ándere paraderol is die van Klaus Narr in ‘Gurre-Lieder’ van Arnold Schönberg, die Arnold ook al in meerdere landen speelde.

Onder vele andere meesterwerken heeft hij op zijn repertoire staan: ‘Das Lied von der Erden’ én ‘Das klagende Lied’ van Gustav Mahler en ‘Symphonie no. 9’ van Ludwig von Beethoven.

Arnold, die aan vele cd- en dvd-opnamen meewerkte, treedt ook op tijdens liederavonden met composities van onder anderen Alban Berg, Hugo Wolf, Franz Schubert, Robert Schumann en Richard Strauss.

Hij is professor aan de Kunstuniversität van Graz, waar hij talentvolle zangers begeleidt.

Website Arnold Bezuyen: www.arnoldbezuyen.com

Arnold Bezuyen

Top Back To Top