skip to Main Content

Het Habsburgs Strauss-orkest

Het Habsburgs Strauss Orkest legt zich al meerdere jaren zeer succesvol toe op de Weense operette. De orkestleden zijn zorgvuldig geselecteerd uit orkesten over de hele wereld. Zij verlaten huis en haard om met dit toporkest operettemuziek te spelen. Als u goed luistert, dan hoort u zelfs een heuse Stradivarius.

Het orkest brengt niet alleen het repertoire van de keizer van de wals, Johann Strauss jr., maar ook van minder bekende operettecomponisten uit het Habsburgse Rijk als Franz von Suppé, Carl Millöcker en Richard Heuberger. Natuurlijk staan ook ‘de groten’ van de Zilveren Periode van de Weense operette als Franz Léhar en Robert Stolz op het programma.

Jaarlijks maakt het Habsburgs Strauss Orkest een grote theatertournee rond de feestdagen. Het orkest speelt ook op bijzondere locaties. Zo trad het op voor een grote enthousiaste menigte tijdens ‘Wenen op Het Loo’ op het Bassecour van Paleis Het Loo te Apeldoorn. Een aantal keren was het orkest te gast op het hoofdpodium tijdens de Zwarte Cross, het grootste muziekfestival van Nederland.

DANSERS UIT CHARKOV

Natuurlijk wordt er uitbundig gedanst in ‘WIEN BLEIBT WIEN’! Jonge talenten van het Charkov City Opera & Ballet uit Charkov, de tweede stad van de Oekraïne, dansen de sterren van de hemel tijdens het concert. Dat is hen wel toevertrouwd. Al sinds 1874 neemt dit veelzijdige opera- en balletgezelschap immers een toppositie in. Niet alleen in Oost-Europa, ook ver daarbuiten.

Top Back To Top