skip to Main Content

Jeroen Weierink, dirigent

De muzikale leiding van de concerten van De Nationale Operette is voor het zesde seizoen in handen maestro Jeroen Weierink. Hij studeerde aan de conservatoria van Enschede en Amsterdam, waarna hij zijn muzikale loopbaan begon als hoornist bij de Nederlandse Omroep. In deze periode ging Jeroen zich wijden aan het dirigeren.

Jeroen is de vaste dirigent van Camerata Amsterdam. Daarnaast werkt hij geregeld als gastdirigent bij buitenlandse orkesten, onder andere: Het Bohuslav Martinu Filharmonisch Orkest, het kamerorkest van Jekaterinenburg, Georgian Synfonietta, het Lyatoshynsky koor, orkest Kiev, het Radio Symfonieorkest, de Radio Kamer Filharmonie en het Nationaal orkest van Kazachstan. Ook dirigeerde Jeroen in de kathedraal van Kiev – in aanwezigheid van de Oekraïense president en andere hoogwaardigheidsbekleders – het concert dat werd gegeven ter herdenking van de ramp met het vliegtuig van Malaysia Airlines.

Afgelopen seizoenen reisde Jeroen met het befaamde Charkov City Opera & Ballet door Nederland met de opera’s ‘La Traviata’ van Giuseppe Verdi en ‘Tosca’ van Giacomo Puccini. Eveneens dirigeerde Jeroen bij dit gezelschap de première van ‘De Parelvissers’ van Georges Bizet, die daarna in januari 2018 op tournee ging door Nederland en België. Voor dit seizoen staan onder andere de herneming van ‘De Parelvissers’ en een gloednieuwe enscenering van Verdi’s opera’s ‘Aïda’ en ‘Nabucco’ op Jeroens agenda, naast de concerten van De Nationale Operette.

Website Jeroen Weierink: www.nootsprong.nl

Top Back To Top