skip to Main Content

Bert Simhoffer, bariton

Bert Simhoffer studeerde zang aan het conservatorium van Arnhem, het Mozarteum te Salzburg en bij Coby Riemersma en ruim twintig jaar bij Cristina Deutekom. Hij startte als koorlid bij De Nederlandse Opera, waarna hij vele jaren solist was bij de Hoofdstad Operette.

Bert speelde voorts in musicals als ‘Annie’, ‘Oliver!’, ‘Titanic’, ‘Alleen op de Wereld’, ‘Anatevka’, ‘Passion’ en ‘Mary Poppins’. Daarnaast zong hij in operettes bij de Opera van Krakow (Polen), de Opera van Bydgoszcz (Polen), het Muziektheater van Cherkassy (Oekraïne) en de Staatsopera van Varna (Bulgarije). Bert speelde twee seizoenen in de Efteling-productie ‘Circus Anton Pieck’ en in ‘De Zonnebloem Theatertour’.

Als spreekstalmeester schitterde hij in Wintercircus Maastricht én Groot Kerstcircus Den Haag – en als kerstman in ‘The Christmas Show’ in de Ziggo Dome. Bert is verbonden aan het Herman van Veen Arts Center, waar hij ontroert in de voor hem door Herman geschreven voorstelling ‘Kleine Dingen’. Op tv was Bert te zien in vele (musical)shows en als Ome Cor in de serie ‘A’dam – E.V.A.’.

Hij is te zien – en zijn stem is te horen – in commercials, (kinder)series en films. Daarnaast presenteert hij evenementen. Bert is docent zang en zanginterpretatie aan de Nederlandse Musical Academie te Arnhem.

In Abcoude geeft hij musicalzangles aan Dansschool Sundance én ‘talenturen’ aan OBS Piet Mondriaan. Als ambtenaar van de burgerlijke stand sluit Bert – desgewenst zingend – al twintig jaar huwelijken in de gemeente Stichtse Vecht, maar ook ver daarbuiten! Voor zijn bijzondere bijdrage aan de Nederlandse theatercultuur is Bert in 2012 benoemd tot Ridder in de Orde van Oranje-Nassau.

Website Bert Simhoffer: www.bertsimhoffer.nl

Top Back To Top