skip to Main Content

Groot orkest

De orkestleden van De Nationale Operette zijn zorgvuldig geselecteerd uit orkesten over de hele wereld. Zij verlaten huis en haard om elk seizoen mee te werken aan de operetteconcerten. Als u goed luistert, dan hoort u zelfs een heuse Stradivarius!

Dit toporkest brengt niet alleen het repertoire van de keizer van de wals, Johann Strauss jr., maar ook van minder bekende operettecomponisten uit het Habsburgse Rijk als Franz von Suppé, Carl Millöcker en Richard Heuberger. Natuurlijk staan ook ‘de groten’ van de Zilveren Periode van de Weense operette als Franz Léhar en Robert Stolz op het programma.

Het orkest werkt niet alleen mee aan concerten van De Nationale Operette. Zo trad het ook op voor een grote enthousiaste menigte tijdens ‘Wenen op Het Loo’ op het Bassecour van Paleis Het Loo te Apeldoorn. En een aantal keren was het orkest te gast op het hoofdpodium tijdens de Zwarte Cross, het grootste muziekfestival van Nederland.

BALLET

Er wordt uitbundig gedanst in de concerten van De Nationale Operette. Jonge talenten van het Charkov City Opera & Ballet uit Charkov, de een na grootste stad van de Oekraïne, dansen de sterren van de hemel. Dat is hen wel toevertrouwd. Al sinds 1874 neemt dit veelzijdige opera- en balletgezelschap immers een toppositie in. Niet alleen in Oost-Europa, ook ver daarbuiten.

Top Back To Top