skip to Main Content

Sef Thissen, bariton

Na een vijftienjarige loopbaan als ondernemer volgde Sef Thissen zijn hart en koos voor een carrière als concertzanger. Zijn talent werd omarmd door componist Han Kooreneef, die Sef de kans gaf een cd te maken: ‘L’amore Vincera’ met speciaal voor hem geschreven werk, samen met The City of Prague Phillharmonic Orchestra & Choir. Vervolgens ging autodidact Sef in de leer bij de grote operabariton John Bröcheler en de gerenommeerde zangpedagoge Gemma Visser, waarna vele concertoptredens volgden.

In 2012 realiseerde Sef in zijn geboortestad Venlo ‘Viva Classic Live’: een groots muziekevenement met ter afsluiting een openluchtconcert door het Viva Classic Live Orchestra onder leiding van Maurice Luttikhuis. Inmiddels hebben er al vijf edities plaatsgevonden, die de AVROTROS traditiegetrouw uitzond. Sinds 2014 worden er van ‘Viva Classic Live’ ook kerstedities georganiseerd.

Vanaf 2014 werkt Sef ook als presentator van het tv-programma ‘LEF!’ op de Limburgse zender L1. Daarin praat hij met (aanstormend) talent over hun muziekpassie.

Samen met Fenna Ograjensek bedacht Sef het concept OPERA 2.0., waarbij beroemde aria’s – met een nieuwe tekst – worden verweven in een hedendaags verhaal. Om zo te tonen dat aan opera verbonden emoties tijdloos zijn. De eerste productie ‘El Rey’, geïnspireerd op de val van de Roermondse politicus Jos van Rey, kreeg veel landelijke aandacht. ‘De Berg van Tom’ over wielrenner Tom Dumoulin werd ook goed ontvangen.

Website Sef Thissen: www.sefthissenmusic.nl

Top Back To Top