skip to Main Content

Over ‘Winter in Wien’

Sprankelende operettemuziek, gouden stemmen, zwierige walsen…

De Nationale Operette – bekend van de ‘Wien Bleibt Wien’-concerten – brengt ook in het theaterseizoen 2019/2020 een serie heerlijke operetteconcerten, die liefhebbers van het genre niet mogen missen! Er zijn weer twee gloednieuwe programma’s samengesteld, geheel passend bij de tijd van het jaar. Vóór de jaarwisseling: ‘Winter in Wien – Weihnachtskonzert’, voor dat speciale, nostalgische kerstgevoel; ná de jaarwisseling: ‘Winter in Wien – Neujahrskonzert’, waarmee 2020 bruisend wordt ingeluid. Beide specials zijn een aaneenschakeling van de mooiste operettemelodieën en -aria’s, en zodoende echt een feest der herkenning.

Het orkest van De Nationale Operette, waarvoor musici zijn geselecteerd uit orkesten over de hele wereld, wordt enthousiast geleid door maestro Jeroen Weierink. De zang wordt vertolkt door topsolisten die hun sporen op internationale podia ruimschoots hebben verdiend: sopraan Wilma Bierens, tenor Arnold Bezuyen en bariton Bert Simhoffer. Bijzonder is dat zij ooit samenwerkten als hoofdrolspelers bij de voormalige Hoofdstad Operette en nu, na jaren, weer met elkaar optreden.

De dansers van De Nationale Operette zorgen in een sprookjesachtig decor voor een oogverblindend totaalplaatje. U waant zich meteen in een 18e eeuwse balzaal in Wenen.

Bestel snel uw tickets en ervaar de magie van de Weense operette!

Wat kunt u verwachten

WAAROM U EEN CONCERT VAN DE NATIONALE OPERETTE ABSOLUUT NIET MAG MISSEN
Voor Jong En Oud
Voor jong en oud

De vele bekende melodieën tijdens deze sprankelende show zijn een feest der herkenning voor zowel jong als oud. Meezingen is uiteraard toegestaan!

Volop Entertainment
Volop entertainment

Dirigent Jeroen Weierink weet niet alleen het prachtige orkest perfect te leiden, hij zorgt ook voor het nodige entertainment.

Feelgood Show
Feelgood show

Waar opera vaak zwaar en dramatisch is, is operette vooral luchtig en vrolijk. Dat wordt gegarandeerd een paar uur onbezorgd genieten!

Meerdere Edities
Meerdere edities

Dit seizoen staan – naast de zomereditie ‘Summer Classics’ – twee gloednieuwe winteredities op het programma: ‘Winter in Wien – Weihnachtskonzert’ voor dat speciale, nostalgische kerstgevoel en ‘Winter in Wien – Neujahrskonzert’ om 2020 feestelijk mee in te luiden!

Koninklijk Genieten
Koninklijk genieten

Met de unieke setting van de concerten van De Nationale Operette waant u zich meteen in de balzaal van Paleis Schönbrunn in Wenen. En dat gewoon in uw vertrouwde theater!

Verrassend Herkenbaar
Verrassend herkenbaar

Nog nooit een operetteconcert bijgewoond? Laat u dan verrassen door De Nationale Operette! Veel melodieën klinken u ongetwijfeld meer dan bekend in de oren.

Top Back To Top