skip to Main Content

Wilma Bierens, sopraan

De veelzijdige sopraan Wilma Bierens is geboren in Maastricht, waar zij summa cum laude afstudeerde aan het conservatorium. Tijdens haar studietijd won zij al meerdere prijzen, waaronder de Edmond Hustinxprijs en de tweede prijs tijdens het prestigieuze Cristina Deutekom Concours. Bij de IVC-Masterclass van Christa Ludwig in ‘s-Hertogenbosch werd Wilma als enige Nederlandse zangeres uitverkoren voor deelname aan het finaleconcert.

Wilma heeft onder andere hoofdrollen vertolkt in producties van de Hoofdstad Operette, De Nederlandse Reisopera en Opera Zuid. Ze treedt geregeld op met bekende koren als het Westlands Mannenkoor én de Mastreechter Staar, waarmee ze haar opwachting maakte tijdens de wereldwijd uitgezonden opening van de Europese Centrale Bank in de Duitse plaats Frankfurt.

Wilma heeft daarnaast in verschillende kamermuziekensembles gezongen, onder andere met klarinettist Lars Wouters van den Oudenweijer en pianist Hans Eijsackers, met wie zij de romantische cd ‘Innenleben’ heeft opgenomen. Met het vrouwenensemble Fuego Latino maakte Wilma de succesvolle cd ‘Fuego Latino’. En met tenor Arnold Bezuyen en pianist Hans Eijsakkers nam Wilma de cd ‘Richard Strauss Lieder’ op en met het Stravinsky Ensemble onder leiding van Walter Althammer de cd ‘Stravinsky’.

Naast haar werk als uitvoerend kunstenaar was Wilma tien jaar lang als hoofdvakdocente zang verbonden aan het Fontys Conservatorium in Tilburg.
In het seizoen 2019/2020 schittert Wilma voor de derde maal als soliste in de concertserie van De Nationale Operette.

Website Wilma Bierens: www.wilmabierens.nl

Top Back To Top